dilluns, 28 de febrer del 2011

ALGUNS PROJECTES D'ADIA A WUKRO



A part de la bona feina que fa l’Angel, hi ha altre gent que s’ha involucrat amb Wukro i que ajuda a desenvolupar aquesta petita ciutat d’uns 30000 habitants.

Els amics d’Adia tenen variis fronts oberts a Wukro.

Nutricio: dos o tres cops per mes, uns 400 nens i nenes de la zona, van al centre de salut a recollir la Fafa, sucre i oli vitaminat, a aquesta barreja de nutrients ajuda aquesta mainada durant l'època de creixement a créixer com toca, ja que tots ells pateixen desnutricio moderada.

Dones a la zona rural: Un projecte molt maco, gestionat per gent molt competent el coordinador és en Reinhart un home alemany que ha viscut al llarg de la seva vida a diferents països sempre fent projectes pel desenvolupament. En Cacsay, Daniel, Mulu. Tres joves que van estudiar a l’escola de Saint Marie de l’Angel i després a la universitat, ara han tornat per ajudar en els projectes rurals. S'ajuda a les dones que no tenen marit a tirar endavant amb la família. Se’ls dona a crèdit un o dos ruscs d’abelles per exemple, perquè l’any seguen quan hagin criat les abelles, retornin un o dos rucs perquè altres dones se’n puguin beneficiar.

Amb vaques, se’ls dóna una vaca prenyada i al cap d’uns anys han de retornar al projecte una altra vaca prenyada. Un bou per llaurar, que el poden compartir amb varies dones, amb els diners de la collita que obtenen una part els serveix per pagar el microcredit. Se’ls dóna també arbres fruiters, amb la fruita obtinguda podran pagar el microcredit, però fins al cap de cinc anys no han de començar a retornar-lo.

Aquests projectes rurals, son macos perquè s’han obtingut bons resultats i ajuda a

la pagesia i sobretot a les dones, tan necessitades en aquest país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada