dilluns, 28 de febrer del 2011

L'EMBARÀS DE SISTER BREKTI


Les quatre sister que viuen a Alitena són nascudes a la regió. Totes treballen per a la gent d’Irob, però n’hi ha una que és especial. És una altre cuca de llum a Etiòpia: és Sister Brekti.

És una dona de 28 anys, plena d’energia i amb moltes ganes d’ajudar a la seva gent.

Treballa amb les dones i el jovent d’Alitena i està plena d’idees, però sovint li falten diners i temps.

És una dona que els té ben posats, però a l’hora no ha perdut la innocència que caracteritza moltes vegades la gent de la regió.

Un dia a la nit, asseguts al menjador ens va explicar una mica la seva història.

Va néixer en un poblet del costat, en el si d’una família pobra de vuit germans. Als dotze anys ja l’havien promès per primera vegada. Encara ara, a les zones rurals són les famílies qui trien pels seus fills i filles la persona que creuen més adequada.

Sister Brekti va refusar el primer compromís i fins a tres més en els següents anys. Els homes no eren el seu fort, de petita els hi tenia terror, els volia ben lluny i això enmoinava especialment a la seva mare.

A part dels homes, l’altre gran problema en la pubertat de sister Brekti fou el seu embaràs: Ens explicava tot rient, que un dia li va baixar sang per les cames, ella no sabia què li passava, estava desesperada pensant que havia quedat embarassada.

Peró de qui?, es preguntava, havia parlat amb 3 nois en els darrers dies! Un dels tres nois havia de ser el pare.

Durant un mes es va estar amagant de la gent, estava avergonyida del seu embaras i no volia que ningú se n'assabentés. Un dia però, al sortir de l’escola, les seves amigues van començar a parlar, una d’elles explicava que li havia arribat la menstruació, quan aquesta va descriure el que li passava, sister Brekti va començar a respirar tranquil·la, no estava embarassada, a més es va assabentar que parlant amb els nois no es quedaria embarassada, quina tranquil·litat!

Rient ens explicava que ara ja coneix moltes coses sobre la sexualitat de la dona i que fins i tot pot donar-los algun consell. Ens va explicar que a la regió d’Irob era molt estrany l'ablació, cosa que no passa a la major part d'Etiòpia on hi han estadistiques que el 80% de les dones la pateixen.

La conversa es va acabar a les 9 de la nit, era tard i tots teníem son. Bona nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada